Treiteren en beledigen eindigt in mishandeling

De 40-jarige Molion Bokion is gisteren veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Bokion heeft op 27 december 2012 een 16-jarige met een bierfles bewerkt. De aanleiding van de mishandeling is volgens advocaat Greogette Letter het geplaag van de kinderen geweest. De 16-jarige jongen en zijn jongere zus treiterden hun buurman. Zij noemden hem ‘bakru’. Op die bewuste dag gebeurde hetzelfde. Bokion werd boos en in die boosheid sloeg hij de jongen met een bierfles. Het meisje rende naar huis en de vader werd erbij geroepen. De verdachte had zich intussen reeds verplaatst.
De vervolgingsambtenaar, Manro Danning, achtte de mishandeling wettig en overtuigend bewezen. Hij eiste voor de strafbare handelingen van de verdachte een straf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
De kantonrechter hield rekening met de ernst van het feit en de persoon van de verdachte. Zij veroordeelde de verdachte tot een celstraf van 10 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Dit vonnis is gelijk aan de tijd in voorarrest doorgebracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!