Beachworstelen trekt veel bezoekers

IFDe introductie van beachworstelen tijdens de viering van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie in Saramacca heeft veel bezoekers getrokken. Ruim 1000 man stonden op het geïmproviseerde terrein achter de VCB-bank om wat te kunnen zien van deze nieuwe vorm van worstelen. Op een stuk strand gemaakt met witzand hield de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) een aantal wedstrijden. De immigratieviering in Saramacca mag als geslaagd worden beschouwd. Dc Aroenkoemar Ramdhani schat dat er zeker 10.000 bezoekers gedurende de activiteiten over de twee dagen aanwezig waren. Een andere aandachtstrekker was de 40 pk botenrace voor de bewoners van Saramacca, welke door de watersportersvereniging The Friends werd gecoördineerd. De boothouders van Saramacca hebben zich verenigd in watersportvereniging Seku, die zich zal inschrijven bij de watersportvereniging The Friends als lid.
Alle bevolkingsgroepen vanuit stad en district hebben mede geparticipeerd aan de verschillende activiteiten die waren gepland gedurende twee dagen, waaronder de landbouwtentoonstelling, sportactiviteiten, de pre-Carifesta-voorstelling, de aankomst van de Lalla Rookh in een praalwagenoptocht, baithak gana en optredens van andere muziekformaties. Dc Ramdhani zal het niet laten liggen bij de viering van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie. Een commissie is al bezig voorbereidingen te treffen voor de viering van 150 jaar Keti Koti. Ramdhani zegt dat er een lijvig programma in elkaar wordt gezet, zoals een Parbo Night, een pre- Carifesta en andere culturele- en sportactiviteiten, die zullen plaatsvinden op 29 en 30 juni en 01 juli 2013.
 

error: Kopiëren mag niet!