GPS-apparaten verbeteren controle staatsbussen

‘Het GPS-systeem wordt landelijk geëvalueerd. We wachten totdat alle PLO-bussen zijn voorzien van een GPS-apparaat, waarna we dit electronisch controlesysteem landelijk op zowel de staatsbussen als de particuliere bussen zullen evalueren’, zegt directeur Lesley Daniels van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB). Aanvankelijk zou de evaluatie alleen gelden voor de NVB busdienst. Alle bushouders die rijden voor de NVB kregen in april het GPS-apparaat bevestigd in  hun bussen. Daniels bevestigt dat het apparaat het vertrek- en aankomstsysteem van de bussen heeft verbeterd. De vertrek- en aankomsttijden zijn versterkt, doordat alle onregelmatigheden tijdens de trajectritten worden geregistreerd. De verzamelde gegevens worden verwerkt en daarop wordt ingespeeld, waardoor het rittensysteem wordt verbeterd, zegt Daniels.

error: Kopiëren mag niet!