Expositie in Universiteitsbibliotheek

IFDe Universiteitsbibliotheek (UB) heeft in verband met 160 jaar Chinese Immigratie, 150 jaar afschaffing slavernij en 140 jaar Hindoestaanse immigratie gistermorgen een expositie geopend. De expo is getiteld The legacy of slavery, identured labour and identity formation: an integration. Jane Smith, direkteur van de Universiteitsbibliotheek zegt dat de integratie van de drie bevolkingsgroepen door een combinatie van wetenschappelijke informatieve en culturele uitingen wordt tentoongesteld. Het materiaal is grotendeels gehaald uit het archief van onze bibliotheek. Volgens haar is het belangrijk voor de bevolking op deze dagen goed na te gaan wat er is gebeurd, want de dingen zijn niet zomaar gebeurd. Het is straks 140 jaar Hindoestaanse immigratie en men moet goed nagaan wat er allemaal is gebeurd. Dingen gebeuren niet zomaar, aldus Smith. De expo duurt tot en met 05 juli 2013 en is toegankelijk voor een ieder.

error: Kopiëren mag niet!