Rosebel steunt opzet mediatheek OS Lust & Rust

Rosebel steunt opzet mediatheek OS Lust & RustIamgold/ Rosebel Gold Mines NV (Rosebel) heeft op vrijdag 31 mei de mediatheek van de Openbare School Lust & Rust te Commewijne geopend. Rosebel heeft de opzet van de mediatheek mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van benodigde apparatuur, waaronder computers, een kopieermachine en een koelingssysteem. Daarnaast heeft het bedrijf, om het leesgedrag van de kinderen te bevorderen, kinderboeken gedoneerd aan de school. Ruim een jaar terug diende OS Lust & Rust een financieringsverzoek in bij Rosebel voor de opzet van een mediatheek. De school beschikte al over een bibliotheek, die zij wilden uitbreiden naar het niveau van een mediatheek.
Een deel van de fondsen had de school al ingezameld door eigen initiatieven, waaronder een kleurkaartenactie. Iryda Rijker, die namens Rosebel het project heeft gecoördineerd, zei bij de overdracht het volgende. ‘De mediatheek is een middel dat moet bijdragen aan de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden bij de schoolkinderen. Eén van de onmisbare vaardigheden tegenwoordig zijn computervaardigheden. Daar kunnen wij niet vroeg genoeg mee beginnen. Met dit project beogen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van het Surinaamse kind.’ Aartie Hanoeman, onderdirecteur van OS Lust & Rust, gaf aan dat door deze geste de kinderen, waarvan de meeste geen computer thuis hebben, de kans krijgen om te leren omgaan met de computer. Zij bedankte Rosebel namens de schoolleiding en de schoolkinderen voor de ondersteuning.

error: Kopiëren mag niet!