Jessurun : ‘’DNA-voorzitter beschermt regering’’

JesserunDA’91-voorzitter Winston Jessurun zegt dat DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons de regering en het staatshoofd president Desire Bouterse in bescherming neemt, wanneer de oppositie tracht om duidelijkheid te verkrijgen over vraagstukken die spelen in de maatschappij. ‘De DNA-voorzitter neemt de regering in bescherming’, aldus Jessurun. Hij zegt dat terwijl Geerlings-Simons erop moet staan als voorzitter van het parlement dat de regering informatie verschaft, zij juist misbruik maakt van haar macht door de oppositie onder andere niet genoeg ruimte te geven om vragen te stellen in DNA. Een typisch voorbeeld volgens de DA’91-voorzitter is de behandeling van de suppletoire begroting vorig jaar in DNA, waar de oppositie fel gekant was tegen de goedkeuring ervan, terwijl coalitieleden niet eens vragen durfden te stellen.
Jessurun zegt dat elke regel in DNA overboord wordt gegooid door de regering. ‘Ga maar goed na wanneer de president in DNA komt. Hij komt alleen wanneer de sprekers van de oppositie geen tijd meer hebben om te praten. Hij houdt zijn monoloog en dan gaat hij weg. Wij willen weten wat er gaat gebeuren met Gopi die zoveel hectares grond heeft gehad. Wij willen meer informatie over de concessies die zijn uitgegeven met betrekking tot de deal met Iamgold. Wij willen meer informatie over de area of interest. In plaats van dat de voorzitter van DNA kamerbreed met oppositie en coalitie een debat hierover houdt, wordt de oppositie de mond gesnoerd. Het is ons recht om informatie te krijgen’, aldus Jesserun.
De DA’91-leider zegt dat het de aard is van deze regering om onverantwoordelijk te zijn. ‘Dat kan je ook halen uit de jaren ’80 en 2000. En dan zegt men dat ik kijk in een achteruitkijkspiegel, maar het zijn dezelfde mensen die weer aan de macht zijn’, aldus Jesserun. Hij zegt dat de oppositie desondanks haar werk zal blijven doen en steeds vragen zal blijven stellen.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!