Bond en directie DSB voor BR

De bond en de directie van De Surinaamsche Bank (DSB) verschijnen vandaag voor de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname (BR). De onderhandelingen om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) zijn stukgelopen. Dit resulteerde in een staking gistermorgen, waarbij de deuren van de bank voor enkele uren gesloten waren. Voorzitter Robby Berenstein van de DSB-bond is pisnijdig over de opstelling van de directie tijdens de loononderhandelingen. DSB presenteerde recent haar jaarverslag waaruit de vette winst, enorme omzet en goede perspectieven blijkt. Toch is de leiding niet bereid haar medewerkers behoorlijk te compenseren voor de arbeid die ze geleverd heeft om dit zeer tevreden resultaat te bereiken. De directie wenst slechts 7 % te geven, terwijl kleinere banken bereid zijn hun personeel een looncorrectie van 8,5 en 9% te geven. Berenstein zegt dat de bond bij DSB niet voor minder gaat. De vakbond zal het beste eruit proberen te halen voor haar leden. Gedupeerde cliënten konden gisteren na enkele uren werkneerlegging weer gebruikmaken van de diensten van de bank.

error: Kopiëren mag niet!