Man Mit’ Man promoot positief vaderschap met Papa Wiki 2013

Om het positieve dat een goede vader zichtbaar maakt te promoten, heeft de Stichting Man Mit’ Man ‘Wan tru tru pa e libi bun!’ als thema voor de derde editie van de Papa Wiki gekozen. De Papa Wiki begint één dag na Vaderdag en loopt van 10 tot en met 16 juni 2013. Het ligt in de bedoeling dat vaders tijdens de vaderweek extra in beeld worden gebracht.
Stichting Man Mit’ Man is reeds gestart met de distributie van materiaal over de Papa Wiki. Zij willen de totale samenleving betrekken bij de organisatie van de vaderweek. De projectleider Carl Breeveld en coördinator Reginald Cairo van de vaderweek hebben daarom verschillende organisaties gevraagd om in deze periode activiteiten te ontplooien. In het algemeen kunnen bijvoorbeeld lezingen over vaderschap worden gehouden, terwijl in buurtverenigingen voetbalwedstrijden voor vaders georganiseerd kunnen worden. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld kortingen geven op spullen voor vaders. Ook de media is gevraagd om een bijdrage te leveren aan de vaderweek. Op het moment dat de organisaties een activiteit hebben gekozen, zal de overkoepelende organisatie deze bekendmaken.
Stichting Man Mit’ Man is van mening dat mannen en vaders belangrijke taken hebben zoals een voorbeeldrol, (mede)verantwoordelijke met vrouw voor taken binnens- en buitenshuis, vriend van hun kind of als vrijwilliger bij diverse organisaties. ‘Er zijn vaders die het goed doen. Daar zijn we dankbaar voor. We blijven hen ondersteunen om dat te blijven doen. Er is echter een uitdaging om een ander deel van de mannen en vaders te stimuleren om ook het goede zichtbaar te laten worden in hun leven’, schrijven Breeveld en Cairo in het gedistribueerd informatiemateriaal.

error: Kopiëren mag niet!