Hardeo Ramadhin: ‘We leven in de Staat Suriname, het is geen bakba winkri’

IF‘We leven in de Staat Suriname, het is geen bakba winkri’, reageert politiek analist Hardeo Ramadhin over de ontwikkelingen in district Nickerie. Een muloschool in Nickerie zal worden vernoemd naar NDP-topper Rachied Doekhie. Hij zou de initiator van deze school zijn geweest. ‘Dat meneer Doekhie werkt, dat is mooi en waar. Maar hoevelen doen dat ook niet’, vraagt Ramadhin zich af. Hij haalt zijn schouders op wanneer blijkt dat een commissie die zelf door Doekhie in het leven is geroepen, de motor is achter de naamgeving van de school. Zo wordt door de commissievoorzitter gesteld dat ze door de Nickeriaanse gemeenschap onder druk wordt gezet. ‘Wat verstaat hij onder de Nickeriaanse gemeenschap? Enkele burgers of driekwart van Nickerie? Heeft hij onderzoek gedaan en een enquête gehouden?’ vraagt de politiek analist.
Ramadhin wijst erop dat er een Commissie Naamgeving is die een uitgebreid aantal taken heeft meegekregen. Dergelijke voorstellen moeten doorgeleid worden naar de districtscommissaris. Die doet op zijn beurt een verzoek aan de commissie. Na gedegen onderzoek en op basis van criteria en argumenten wordt beslist of het verzoek wordt gehonoreerd. Zo herinnert Ramadhin zich de procedure toen hij dc was van Nickerie. Tientallen verzoeken kwamen toen binnen om bijvoorbeeld straatnamen te vernoemen naar personen. Hij op zijn beurt heeft steeds een verzoek gericht naar de commissie. ‘Echter, deze zijn niet gehonoreerd. Dan moesten we ons daarbij neerleggen.’
Ramadhin benadrukt dat elke burger een verzoek kan doen. ‘Maar het is de commissie die het verzoek honoreert en dit op basis van argumenten en criteria.’ Verder plaatst hij vraagtekens wanneer in dit geval blijkt dat een school vernoemd moet worden naar een persoon die toevallig volksvertegenwoordiger is en uit hoofde daarvan achter de uitvoering van enkele projecten heeft gezeten. ‘Hij heeft al die tijd toch een vergoeding ontvangen voor zijn prestaties? Wat zich nu voordoet, lijkt meer op een poppenkast. Het is een opgezette zaak’, zegt Ramadhin. ‘Welke verdiensten heeft hij allemaal op zijn naam staan’, vraagt Ramadhin zich af.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!