Muloschool Westelijke Polder wordt naar Rachied Doekhie vernoemd

De muloschool te Westelijke Polder die nog in aanbouw is, zal vernoemd worden naar het NDP-assembleelid Rachied Doekhie. De muloschool zal heten ‘Mohammed Rachied Doekhieschool’. Rachied Doekhie bekende tegenover Dagblad Suriname nog niet officieel op de hoogte te zijn gesteld. Het NDP-assembleelid zegt dat hij de initiator is geweest voor de bouw van twee muloscholen, namelijk Mulo Henar en Mulo Westelijke Polder. Het mulo te Henar is reeds opengesteld op 1 oktober 2012, terwijl Mulo Westelijke Polder in een afrondende fase bevindt. Bij de bouw van de school te Westelijke Polder was er door Doekhie een commissie ingesteld. Die kreeg als taak mee om ervoor te zorgen dat alles richtig verloopt. Zo wilde de commissie reeds dat de muloschool te Henar naar Doekhie werd vernoemd. Echter weigerde Doekhie. ‘Ik heb al genoeg eer in het district’, zegt hij. Zo is 9 jaren geleden een voetbalstadion naar hem vernoemd.
Dagblad Suriname sprak ook met commissievoorzitter Sadiek Ishaak. ‘We worden onder druk gezet door de gemeenschap. De burgers zeggen dat meneer Doekhie zoveel heeft gedaan voor het district en nog steeds zoveel doet.’ Volgens Ishaak is het besluit al definitief. De districtscommissaris van het district en het ministerie van Openbare Werken zijn reeds op de hoogte gesteld. Eerder zou de Muloschool te Henar naar Doekhie vernoemd worden. ‘Maar hij weigerde, hij is zo een bescheiden type.’
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!