Suriname op eerste spelen voor sportjournalisten America’s

Suriname op eerste spelen voor sportjournalisten America 1Suriname is ook aanwezig op de eerste spelen voor sportjournalisten van de America’s. Aan dit sporttoernooi doen 18 landen mee met 148 atleten. Suriname is vertegenwoordigd door Desney Romeo (ABC), Quaraisy Nagessersing (QN Sport) en Terrence Oosterwolde (De Ware Tijd). De organisatie van deze inaugurele spelen ligt in handen van de Colombiaanse vereniging van sportjournalisten (Acord). De sporten waaraan meegedaan konden worden, waren atletiek, bowlen, biljart, futsal, schaken en tafeltennis. De Surinaamse delegatie deed mee op het onderdeel bowlen. Daar een team met tenminste 4 personen moest bestaan, werd een Boliviaan, Jimmy Espinoza, bijgevoegd aan het Surinaams team. Enkele landen zijn slechts door 1 journalist vertegenwoordigd. Speciale gast op dit toernooi was de Cubaanse hoogspringer en wereldrecordhouder Javier Sotomayor.
In het landenklassement bij bowlen eindigde Suriname op de 5de plaats uit 8 landen. Een goede prestatie van de Surinamers, die van huis uit geen bowlers zijn. In de individuele klasse boerde Suriname zelfs beter. ‘Qoesje’ Nagessersing eindigde hij op de 11de plaats, goed voor een finaleplaats (laatste 16). Gisteren werd er weer gebowld. Nu zaten de Surinamers in een poule samen met 2 Cubanen. In deze groep haalde Qoesje de meeste punten, te weten 458. Romeo volgde op de tweede plaats met 410 punten.
Romeo vertelt aan Dagblad Suriname dat Suriname ook een wezenlijke bijdrage had op het onderdeel zaalvoetbal (futsal). Qoesje Nagessersing, alias Hugo Sanchez, werd uitgeleend door het Mexicaans team, daar deze met slechts 4 spelers aanwezig was. Ook een Colombiaan en Braziliaan werden bijgevoegd aan deze ploeg. Qoesje leverde een grote bijdrage voor dit team, alhoewel ze de eerste wedstrijd met 6-2 verloor van Paraguay. In de tweede wedstrijd won Mexico met 9-1 van Guatemala. Qoesje scoorde twee doelpunten, waarvan een beauty. Hij pegelde een volley hard en hoog met links in het Guatemalteekse doel.(foto: Desney Romeo)

error: Kopiëren mag niet!