Recidivist veroordeeld tot 3 jaar

‘Pe mi moes teken mi hoger beroep’, merkte Humphrey Akwansi op na zijn veroordeling. Hij is ontevreden over zijn vonnis. Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Akwansi gisteren tot 3 jaar gevangenisstraf wegens het plegen van verschillende diefstallen middels geweld. Akwansi heeft op 8 augustus 2012 tezamen en in vereniging met een onbekende persoon middels geweld een bromfietser aan de Makrikiweg beroofd. Het slachtoffer verklaarde op de zitting dat de verdachte hem bedreigde met een mes. Hij sommeerde het slachtoffer om af te stappen van zijn brommer. Akwansi probeerde zijn tegenstander met het mes te verwonden. Een buurtbewoner had het slachtoffer hulp geboden. Akwansi had de brommer gepakt en was ermee weggereden.
Tot heden heeft de aangever zijn bromfiets, welke een waarde had van SRD 4500, niet teruggekregen. Op 4 september 2012 maakte Akwansi zich wederom schuldig aan een beroving op de openbare weg. Hij pakte een mobiele telefoon van een dame af. Ook in deze zaak hadden omstanders zich ermee bemoeid. Akwansi hield hen voor dat de vrouw hem bedrogen had. Ook op de zitting verklaarde dat hij bedrogen was door de dame. In beide gevallen ontkende hij schuld. Volgens hem wordt hij gediscrimineerd.
De vervolging kreek naar de inlichtingenstaat, waaruit bleek dat Akwansi reeds 3 keren is veroordeeld, waaronder ook voor diefstal middels geweld. Zij vorderde daarom een straf van 3 jaar en 6 maanden. Akwansi probeerde de rechter ervan te overtuigen dat net zoals de verklaringen van de slachtoffers consistent waren, ook zijn verklaringen consistent waren. Hij verklaarde dat hij steeds de waarheid heeft gesproken. Op de vraag van de rechter ontkende Akwansi een drugsgebruiker te zijn. De magistraat veroordeelde Akwansi voor de beroving van de brommer en de telefoon tot een straf van 3 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan        

error: Kopiëren mag niet!