58-jarige messentrekker veroordeeld tot 2 jaar

De 58-jarige Arjun Debisarun gaat voor 2 jaar achter slot en grendel. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte zware mishandeling de dood tot gevolg hebbende wettig en overtuigend bewezen. Op 21 april ging Debisarun naar een winkel met de bedoeling met het slachtoffer Gobind af te rekenen. Volgens de openbare aanklager, Shanta Mahadew, was de verdachte op die bewuste dag regelrecht naar het slachtoffer toegelopen. Hij begon hem te duwen en te stoten. Het slachtoffer bewapende zich met een bezemsteel en zwaaide in zijn richting. De verdachte pakte hierna uit zijn broekzak een plamuurmes en stak daarmee het slachtoffer enkele malen in de buik. Als gevolg daarvan kwam het slachtoffer te overlijden.
De kantonrechter achtte moord niet bewezen en sprak de verdachte hiervoor vrij. Echter vond hij voldoende bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het toebrengen van zware lichamelijke letsels de dood tot  gevolg hebbende. De vervolging had 3 jaar geëist. Advocaat Raoul Lobo had gepleit om de dader te ontslaan van alle rechtsvervolging. Volgens Lobo had zijn cliënt gehandeld in noodweer c.q. noodweerexces. De verdachte en het slachtoffer raakten op 17 april voor een winkel verwikkeld in een scheldpartij. Enkele dagen later, op 21 april 2012, ging de verdachte naar de winkel en zag het slachtoffer weer. Hij liep naar hem toe met de bedoeling alles goed te maken. Echter liepen zaken verkeerd af. De raadsman gaf aan dat Debisarun zich verdedigd heeft.
De advocaat gaf aan dat de dood van het slachtoffer niet aan zijn cliënt toegerekend kan worden. Hij vermoedt dat de dood aan andere medische redenen te wijten is. De magistraat ging voorbij aan alle verweren van de raadsman. Hij gaf aan dat de verdachte willens en wetend had gehandeld. Hij had de confrontatie zelf gezocht. Bij de sanctie hield de rechter rekening met de ernst van het feit en de persoon van de verdachte. Hij legde Debisarun een mildere straf op. De kantonrechter veroordeelde de verdachte uiteindelijk tot 2 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!