Ex-partner vrijgesproken in ontuchtzaak

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft K. vrijgesproken van de gehele tenlastelegging. Aan K. werd het verwijt gemaakt dat hij zijn ex-partner een pil heeft toegediend waarna zij jaar bewustzijn veloor. Hij zou volgens verklaring van het slachtoffer haar hebben verkracht met een kunstvoorwerp. Er werden twee pillen in de betreffende kamer aangetroffen. De pillen zijn voor onderzoek naar het laboratorium gestuurd. Uit het onderzoek bleek dat er geen middelen of stoffen in de pillen zitten die het bewustzijn van een mens kunnen beïnvloeden. Op grond hiervan rekwireerde de openbare aanklager, Astrid Niamat, vrijspraak tegen de verdachte.
Advocaat Greogette Letter gaf aan dat er nimmer sprake kan zijn van verkrachting. Het is niet bewezen dat zij bewusteloos raakte en dat de verdachte misbruikt heeft gemaakt van die gelegenheid. De advocaat was het eens met het voorstel van de vervolging.
De magistraat was het eens met zowel de vervolging als de verdediging. K. heeft 4 maanden in voorarrest doorgebracht. Hij was tijdens het strafproces voorlopig in vrijheid gesteld. De magistraat achtte de verklaringen van het slachtoffer tegenstrijdig. K. werd derhalve vrijgesproken.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!