Slagerij Rossignol opent deuren in Guyana

DSCF1442Enkele Surinaamse ondernemers, waaronder hoofdinvesteerder Gerard van Dijk en vijf andere investeerders, hebben een enorm gat gezien in de vleessector in Guyana. Rossignol heeft onlangs een hypermoderne slagerij in Guyana geopend. Tijdens de onlangs gehouden 36ste Coted, heeft handelsminister Raymond Sapoen een bezoek gebracht aan Rossignol Guyana. De bewindsman is zeer ingenomen met het initiatief van Surinaamse ondernemers om een plaats op de buitenlandse markt te veroveren. Hij benadrukte dat alleen door te blijven investeren in de kwaliteit van de productie, markten gevoelig zijn.
Het assortiment van de slagerij in Guyana bestaat net als in de Surinaamse Rossignol-slagerijen uit rund, varken en kip, aangevuld met heerlijke vlugklare specialiteiten, salades en buitenlandse kaas. Het bijzondere van de slagerij in Georgetown is, dat diverse Surinaamse producten worden gepromoot. Zo zijn Fernandes-brood en bake-off-producten en Sishado-marinades in het bakkerijgedeelte te vinden. Het ligt in de bedoeling dat het assortiment nog flink zal worden uitgebreid met Surinaamse kwaliteitsproducten.
Het managementteam van Rossignol ligt in handen van Surinamers, terwijl de medewerkers deels uit Surinamers en deels uit Guyanezen bestaat. De slagerij biedt werkgelegenheid aan ongeveer 25 personen. Vermeldenswaard is dat de Guyanese medewerkers ‘on the job’ worden getraind, zodat ze kunnen voldoen aan alle gestelde kwaliteitsnormen wat betreft het bieden van service en het verstrekken van de nodige voorlichting.
Dat bij de investering in Guyana ook Surinaamse ondernemers hun aandeel hebben gehad, blijkt uit het feit dat het interieur geleverd is door Jumbo Timber NV. De letters en logo’s zijn ontworpen door de huisstijl-designer, Hedwig “Plu” de la Fuente, en de reclame werd geplakt door Sibs Signs en Design uit Suriname. De tegels werden geleverd door Matesa NV en de ramen en gevels door Starbucks NV, terwijl de ideeën, het ontwerp en de begeleiding van Regos Food Consultancy NV zijn.

error: Kopiëren mag niet!