DNA-onderzoek wijst uit: Menselijke botten Tout Lui Fautkanaal van Funna

DNADe menselijke botten die eind september aan het Tout Lui Fautkanaal gevonden zijn, zijn daadwerkelijk van de vermiste Abdoelmohamed Funna, meer bekend als Jacob. Dit zegt een boezemvriend van hem die in Nederland woont aan Dagblad Suriname. Volgens hem is het DNA-onderzoek van de botten inmiddels afgerond in Nederland en het gaat om Funna. De vriend zegt dat in Suriname toen geen onderzoek gedaan kon worden voor moord, omdat het om een vermissingszaak ging en de lijkresten toen nog niet geïdentificeerd waren. De familie was aan de hand van de kledingstukken zeker dat het om Funna ging. De ex-vrouw van Funna beweerde vorig jaar dat de dame met wie Funna voor het laatst een relatie had, meer moet weten van de vermissing.
‘Mijn ex-man hield heel veel van zijn kinderen. Mijn ex-man is niet zo gek dat hij het huis, dat hij voor zijn kinderen heeft gebouwd, op naam van een vreemde vrouw zou zetten die hij nauwelijks kent. Ik kan het moeilijk vatten dat mijn ex-man voor haar heeft gekozen. Ik denk eerder dat zij voor hem heeft gekozen en hem heeft gedrogeerd’, laat de ex-vrouw weten. Zij beweert verder bewijzen in zijn post gevonden te hebben dat het liefje van Funna in Suriname geld van hem aftroggelde. Ook doet zij uit de doeken dat na de vermissing van haar ex-man een broer van hem een blauwe plastic zak begraven vond op het perceel. De broer vroeg aan de vrouw wat dat was. Zij gaf als antwoord dat ze haar hond daarin had begraven. ‘Ik vind het heel vreemd dat de menselijke botten die op de illegale vuilnisbelt zijn aangetroffen ook in dezelfde kleur blauwe plastic zak waren.’
‘Mijn vriend was een zeer rustige man die een eigen mening erop na hield. Hij bemoeide zich niet met andere mensen. Hij leefde sober en dit deerde hem niet. Hij was trots op zijn manier van leven en luxe betekende niet veel voor hem. Mijn vriend nam genoegen met weinig en was zeer bescheiden’, weet de boezemvriend te vertellen. Hij benadrukt eveneens de behulpzaamheid van zijn goede vriend.  Funna wilde zijn bezittingen achterlaten voor zijn kinderen. Vooral op grond hiervan verbaast het hem enigszins dat hij een testament heeft laten maken, waarin zijn huidige vrouw als enige erfgename is genoemd. Voor een ieder maar vooral voor de familieleden is het zeer zwaar en pijnlijk dat hun vader, zoon, broer vermist wordt en dat ze niet weten wat er aan de hand is. De vriend benadrukt dat Funna geen verkeerde vrienden had. ‘Dit was zijn ding gewoon niet.’ Hij reisde vaker af naar Suriname. In 2011 is hij zeer ziek van Suriname teruggekomen. Bij aankomst raadpleegde de familie meteen de artsen, maar na enkele onderzoekingen bleek dat hem niets mankeerde.
 Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!