Zeerover riskeert 8 jaar cel

Yogesh R., alias Commandant, hoorde 8 jaar cel tegen zich eisen. Hij heeft zich volgens de vervolgingsambtenaar schuldig gemaakt aan twee diefstallen onder verzwarende omstandigheden. De feiten heeft hij op zee gepleegd. Twee van de getuigen hebben de verdachte positief herkend. Één van de getuigen heeft zelfs 15 jaren met hem gewerkt en zij hebben ook nog op verschillende momenten samen geborreld. De vervolging gebruikte de verklaring van de getuigen als bewijs. Zeeroof is niet gemakkelijk. In bepaalde gevallen worden de bemanningsleden door de criminelen overboord gegooid in de zee. Vele van ze bereiken de oever niet en na enkele dagen spoelen hun lijken aan.
Volgens verklaringen blijkt dat er 3 schoten zijn gelost tijdens de roofoverval. Niemand is getroffen door de afgevuurde schoten. De vervolging merkte op dat de brutaliteit van de verdachte niet goed te praten is. Hij eiste daarom een straf van 8 jaar met aftrek.
Advocaat Irvin Kahnai voerde een formeel verweer aan. De vervolging zal op de volgende zitting reageren. Deze zaak werd uitgesteld naar 3 juni. Yogesh blijft aangehouden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!