Somohardjo maakt zich niet druk om 150 overgelopen PL’ers

Somohardjo maakt zich niet druk om overgelopen PL achterbanDe voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, ligt niet wakker van de groep die recent is overgestapt naar de Abop in Commewijne. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt hij zich totaal niet druk te maken. ‘Ik heb niets te vertellen dan dat ik niet wil gaan tot hun niveau. Ik maak me echt niet druk om 150 mensen’, aldus de enige reactie van de PL-voorzitter tegenover de krant. De huidige coördinator van Abop in Commewijne, voorheen lid van de PL, Jerrel Modiwirjo blijkt een rr-lid te zijn van de PL. Voor deze functie wordt hij maandelijks vergoed door de overheid. Tevens heeft de PL zowel hem als zijn echtgenote voorzien van een baan bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. ‘Dan zegt die man dat hij niets heeft gehad van de PL. Deze man wil beleidsadviseur worden op het ministerie of wijkhoofd. Hij heeft niet eens een getuigschrift van de lagere school. Dat kan gewoon niet’, zegt een bron van de PL.
De bron zegt het erg te vinden dat de overgelopen mensen van de PL smoesjes verzinnen, terwijl ze juist allemaal goed geaccommodeerd zijn geworden. ‘De ruim 150 personen die overgelopen zijn, zouden de partij echter niet kunnen weerhouden om geen ruime verkiezingswinst te behalen in dit district’, meent de partijleiding. Volgens de overgelopen personen willen zij niets anders dan ontwikkeling in het district die zij tot nu toe niet ervaren, hoewel er jaren achter elkaar is gestemd op de PL. Gisteren, tijdens de persconferentie van Abop in Tamanredjo, gilde Modiwirjo dat alleen Brunswijk ervoor kan zorgen dat Commewijne ontwikkeld wordt. Volgens hem hebben de mensen in het district het niet gemakkelijk. Modiwirjo zei dat er een einde moet komen aan de etnische politiekvoering.
Abop-secretaris van de kern Ellen, Hillary Misiedjan, vertelde publiekelijk dat de huidige minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Alice Amafo, binnen enkele minuten ervoor kan zorgen dat mensen in bezit kunnen komen van een on-en minvermogenkaart. Eerder in een gesprek vertelde de ondervoorzitter van de PL, Ronny Tamsiran, dat minister Amafo strooit met on-en minvermogenkaarten in het district, om meer leden te verwerven voor de partij. Ook zou er aan personen functies zijn beloofd binnen het ministerie.
VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing zegt dat er niets anders wordt gedaan dan een spelletje poppenkast tussen deze twee partijen. Hij zegt dat de PL een koekje van eigen deeg krijgt, daar ze bij de vorige verkiezingen dezelfde strategieën gebruikte om aan leden te komen. Girjasing vindt het alleen jammer dat er zo wordt omgegaan met staatsmiddelen en staatsfaciliteiten. Ook zegt hij dat er op politiek niveau toch niets zal veranderen. De partijen blijven nog steeds coalitiepartners.

error: Kopiëren mag niet!