Gajadien beschuldigt dc Bink ook voor rechter van aannemen smeergeld

Gajadien beschuldigt dc Bink ook voor rechter van aannemen smeergeldDe directeur-eigenaar van Pets Promotion, Jairadj Gajadien, beschuldigt districtcommissaris Ingrid Karta-Bink van het aannemen van tjuku’s (smeergeld). Hij gaf de rechter te kennen dat hij daartoe bewijsmateriaal heeft. Gajadien wordt verweten op 10 december 2012 in het district Commewijne de burgermoeder in het openbaar te hebben beledigd. Hij zou de dc hebben beklad op een groot aanplakbord. Gajadien is het niet eens met de beschuldiging. Hij verklaarde bij kantonrechter Dinesh Sewratan dat hij aangifte tegen de dc heeft gedaan bij de politie van Commewijne. Hij zei ook dat de dc steekpenningen heeft aangenomen om zijn vergunning van 23 november tot en met 30 december 2012 in orde te maken. “Ik heb in totaal SRD 16.000 betaald. Ik heb mijn vergunning rond 19.30 uur voor mijn bar bezorgd gekregen; het is bezorgd door een medewerkster van de dc. Bij het doornemen van de vergunning merkte ik op dat de vergunning voor slechts een week was verleend. Ik belde dus terug naar de betreffende persoon. Ene Lionel zou voor de overige zes weken de zaken in orde maken nadat hij SRD 10.000 op een maandag zou ontvangen”, zei  Gajadien. Op die bewuste dag heeft hij evenwel geweigerd om het geld aan Lionel af te staan. Lionel belde toen de dc op en hij zette demonstratief de telefoon op luidspreker. Gajadien verklaarde dat Lionel aan de dc voorhield  dat Pets niet meer wilde betalen. Bink zou, volgens Gajadien, toen aan Lionel gezegd hebben dat hij dan geen vergunning zou krijgen. De volgende dag is Gajadien gelijk bij de politie geweest en deed hij aangifte.
Hierna werd Bink gehoord. Op de vraag van de openbare aanklager Claudia Bruining zei de dc het volgende: “ik als hoge autoriteit voel me diep, heel diep beledigd door een individu”. Volgens Bink heeft zij reeds in 2011 gesprekken gehad met Pets. Daarbij heeft zij aangehaald dat er nieuwe beleidsmaatregelen zijn geïntroduceerd. Één van ze is dat er slechts in de vakantieperiode vergunningen zullen worden verstrekt om de activiteiten te ontplooien. Dit zei Bink mede op grond van de verlaagde schoolprestaties van de kinderen. ‘Het verbaasde mij dan ook toen ik de stukken op de dependance onder ogen kreeg om te tekenen. De stukken betreffen een aanvraag van een vergunning  door de eigenaar van Pets voor de duur van 7 weken. Ik teken nooit iets zonder te lezen’, aldus Bink. Zij verleende de vergunning voor slechts een week.
Bink vertelde de rechter dat zij pas na twee weken tijdens een vergadering er achter is gekomen dat één van haar werksters de stukken bezorgd heeft bij Gajadien en dat ook nog buiten de normale procedure. Die werkster is volgens Bink achter een bureau geplaatst ‘waar zij niets heeft’. Uit de rechtszaal werden er toen op- en aanmerkingen gemaakt dat de werkster als het ware dan voor het niks doen haar salaris ontvangt. Bink zei dat de werkster niet buiten functie en ook niet op non-actief is gesteld. Het verhaal dat Gajadien de vergunning in de avond zou hebben ontvangen, is door een journalist aan de dc voorgehouden. Bink zei dat zij op dat moment ‘giftig werd’. Pas na twee weken deed de werkster haar mond open en bevestigde zij dit gedaan te hebben. Volgens Bink is deze werkwijze niet toelaatbaar. Gajadien merkte op dat mensen van de politieke partij PL in Commewijne er een hossel van hebben gemaakt. Op 19 juni worden drie getuigen namens Gajadien gehoord.
 Saskia Bandhan            

error: Kopiëren mag niet!