Dochter Girjasing gelooft niet dat vriend informatie heeft verschaft bij inbraak

De dochter van VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing gelooft niet dat haar vriend, de verdachte Andrew T., de informatie aan zijn medeverdachte, Anuella L., zou hebben verschaft om in de woning van haar ouders in te breken. De twee jongemannen, Anuella en Andrew, worden verdacht van inbraak thuis bij Girjasing in het district Commewijne.
Advocaat Irvin Kanhai had de dochter gevraagd of zij bekend is met de verdachten. De getuige antwoordde dat zij één van hen al 3 jaren kent en ook een liefdesrelatie met hem onderhield. Ook de medeverdachte is bekend bij haar. Zij gingen vaak samen naar de mall. Op een dag vroeg Anuella de getuige of zij een vriendin heeft waar hij een beroving zou kunnen plegen. Op de zitting verklaarde de getuige dat zij niet gelijk door had of er plannen waren. Later werd dat zelfs als een ‘joke’ betiteld.
Kanhai vroeg de getuige of zij haar vriend Andrew had verteld dat zij op die bewuste dag van de inbraak niet thuis zouden zijn. De getuige verklaarde dat zij slechts aan haar vriend had verteld dat zij niet thuis was. Andrew kwam vaak over de vloer bij de getuige. Dit bevestigt zij ook. De getuige verklaarde op de zitting dat zij contact had met de moeder van haar vriend na de zitting. Van de moeder vernam zij dat de medeverdachte Andrew T. bezwaard heeft dat deze de informatie zou hebben verschaft. Dit gelooft de getuige niet.
De magistraat vroeg de verdachten hoe het feit zich heeft voorgedaan. Beide vertelden toen een verhaal dat nergens op sloeg. “Maak de zaak niet moeilijker dan het is”, merkte kantonrechter Dinesh Sewratan op. Op 19 juni worden de verdachten gehoord. De verdachten zijn op vrije voeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!