Twee doden en 100 gewonden bij aanslag Boston Marathon

Twee doden en 100 gewonden bij aanslag in BostonZeker twee mensen zijn om het leven gekomen en honderd mensen gewond geraakt bij een aanslag met twee bommen maandagmiddag bij de finishlijn van de marathon in Boston. Een derde bom ontplofte in de JFK Library. In New York en Washington zijn direct na de ontploffingen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Fox News meldde gisteravond dat de FBI de aanslagen beschouwt als een terroristische aanslag. De zender meldde twee uur na de aanslag dat er een ‘person of interest’ in hechtenis is genomen. Later zijn langs de route van de marathon nog twee explosieven gevonden. Die zijn gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De politie noemde in een persconferentie nog een explosie in de JFK Library, maar kon niet bevestigen of die iets te maken had met de bommen bij de marathon. De bibliotheek is niet ver van de finishlijn van de marathon.
De twee bommen die, voor zover bekend, de slachtoffers eisten ontploften op Copley Square, vlak voor de finishlijn van de marathon. Op diverse videobeelden is de ontploffing te zien. Op het moment van de explosies was de marathon 4 uur en bijna tien minuten bezig, en was ongeveer de helft van alle deelnemers de finishlijn gepasseerd. Op de startlijst van de prestigieuze marathon staan 73 Nederlanders. De meesten van hen waren de finish al gepasseerd toen daar de bommen ontploften. Dat blijkt uit de lijst met resultaten. De marathon van Boston wordt traditiegetrouw gehouden op Patriot’s Day, een officiële vrije dag in Massachusets. Op deze dag worden de eerste slag van de Amerikaanse Revolutionaire oorlog herdacht, op 19 april 1775. De dag wordt ook ook wel Marathon Monday genoemd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: