OM eist 3 ½ jaar wegens poging tot doodslag

De openbare aanklager, Reshmi Rathipal, vorderde gisteren 3 jaar en 6 maanden cel tegen de 54-jarige Remond F. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag van Musiano D. volgens Rathipal komt zij tot het wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte getracht heeft D. van het leven te beroven. Remond heeft een steek op de linker borststreek van D. toegebracht. In deze zaak zijn 3 getuigen gehoord die verklaringen hebben afgelegd over het gebeuren. De officier nam de verklaringen van de getuigen als bewijs mee. Echter betreurt zij dat er in dit geval geen nader visum van de arts aanwezig is. De arts heeft de steekverwonding niet beschreven, doch destilleert het Openbaar Ministerie dat uit de opname van de patiënt op de afdeling chirurgie. Uit de getuigenverklaringen put het OM het bewijs dat de verdachte van plan was om het slachtoffer van het leven te beroven. De getuige verklaarde bij de politie dat de verdachte gezegd zou hebben dat het slachtoffer dood moest zijn gegaan. De vervolging merkte op dat de steek ernstige gevolgen zou kunnen hebben. Zij gaf aan dat in deze zaak voorwaardelijke opzet komt vast te staan. Uit de verklaring van de verdachte bleek dat het slachtoffer hem lastig viel waarna hij over is gegaan tot het feit. Het OM concludeerde dat de verdachte ook anders had kunnen handelen. Hij kon een andere maatregel hebben getroffen.
Advocaat Valery Piqué betoogde dat zijn cliënt vanaf zijn aanhouding niet om het feit heen heeft gedraaid. De raadsman haalde aan dat het slachtoffer meerdere malen is aangesproken, maar toch ging hij door met zijn praktijken. Toen de maat vol was, verwondde hij het slachtoffer met een mes. Dit is zeker niet goed te praten, maar als je vaker door iemand wordt lastig gevallen, volgt er sowieso een reactie. In dit geval beriep de verdediging zich op noodweer. Indien de verdachte de intentie had om het slachtoffer te doden, zou hij zeker niet stoppen bij de eerste steek. Op de verklaring van een van de getuigen merkte de raadsman op dat die verklaring op zich staat. De raadsman betitelde de handelingen van het slachtoffer als te zijn aanranding, molest op de werkvloer en belaging. Op grond van de door hem aangehaalde verweren verzocht de verdediging om de verdachte van alle rechtsvervolging te ontslaan. En subsidiair verzocht de advocaat de kantonrechter om de verdachte een straf te willen opleggen welke hij in voorarrest heeft doorgebracht. Remond zit bijkans 5 maanden in detentie. Op 26 april volgt uitspraak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!