Roché Veldkamp jongste biljarter en arbiter aller tijden

3 Roche Veldkamp 1Suriname heeft voor het eerst een 12-jarige biljarter. Roché Veldkamp is niet alleen de jongste speler maar tevens de jongste arbiter aller tijden. Roché is lid van de VOS, waar hij vaak poolbiljart speelde en naar biljartpartijen keek totdat hij het eens waagde een biljartkeu te pakken en een balletje begon te stoten. Het heeft niet lang geduurd voordat men door had dat hij talent had en het ver kan schoppen in de biljartwereld. Hij heeft al eens meegedaan met een intern biljarttoernooi op de VOS waar hij tweede werd. Hij is een spelers die wij in de toekomst zeker in de gaten moeten houden. Behalve Roché zijn er nog drie jongelingen bij en het zijn allemaal spelers van Biljartclub Connection van Saramacca. Idahosa Scholsberg is 14 jaar, Joel Menso is 16 en Kavish Rampirai 20 jaar. De SBB is daarom heel erg blij dat er na jaren van vergrijzing eindelijk verjonging is in de biljartsport.
Op 15 maart is de Surinaamse Biljartbond (SBB) begonnen met het afdraaien van de persoonlijke kampioenschappen in de 5e klas. De wedstrijden worden gespeeld in Club Ivoor en de speeldagen zijn: 15, 16, 17, 22, 23, 24 maart en 5, 6 en 7 april 2013. In het Paasweekend zullen er geen wedstrijden worden gespeeld. Er doen spelers mee uit verschillende districten. Saramacca heeft sinds enkele maanden een biljartclub te weten “Biljartclub Connection” die nu al 4 spelers heeft afgevaardigd. De spelers van Biljartclub Connection zijn zeer gemotiveerd, maar de SBB heeft nog werk aan de winkel om het niveau van deze spelers op te krikken. De bond is drukdoende om te kijken hoe dit probleem opgelost kan worden door het verzorgen van trainingen te Saramacca.
Voor het huidige toernooi hebben zich 16 spelers ingeschreven die ingedeeld zijn in 2 poules. In poule 1 gaat het om Ronald Chesnot, Court Ulhenkamp, Siegfried Wolff, Rishi Jiwalal, Maikel Charlery, Joel Menso, Idahosa Scholsberg en Erwin Goedhoop.
De spelers in poule 2 zitten: Ortwin Dalfour, Roché Veldkamp, Mario Wijntuin, Jefferson Berghaven, Armyan Kromosemito, Robert Wonoredjo, Kavish Rampirai en Henk Sabajo. Laatste heeft zich helaas om persoonlijke redenen teruggetrokken.
In poule 1 zijn de koplopers Ronald Chesnot op de eerste plaats en Erwin Goedhoop op de tweede plaats. In poule 2 staat Roché Veldkamp momenteel op de eerste plaats en Robert Wonoredjo op de tweede plaats. Het hoogste partijgemiddelde is tot nu toe op naam van Ronald Chesnot en wel 1.58 en de hoogste serie (8 punten) is gemaakt door Rishi Jiwalal. Ronald is momenteel ook de enige die kans maakt om te promoveren naar de vierde klasse. Het gemiddelde van de vierde klasse ligt tussen 1.20 en 1.70.
De volgende partijen worden gespeeld op 5, 6 en 7 april 2013. De partijen starten op 5 en 6 april om 17:00 uur te Club Ivoor. Op 7 april zullen de kruisfinales beginnen om 12:00 uur en men verwacht dat de finale ongeveer om 15:00 uur zal zijn. Een ieder is uitgenodigd om de wedstrijden bij te wonen. Er zal ook mogelijkheid bestaan om zich in te schrijven bij de verschillende biljartclubs in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!