Jong talent en oude rotten

Op dinsdag 26 maart is het podium van Tori Oso bestemd voor jong literair talent en ouwe rotten in het literaire vak. Afwisselend zullen jongeren en ouderen vertellen over zichzelf, hun aspiraties en wat laten horen van hun werk.  Schrijversgroep ’77 wil voorgoed afrekenen met het idee dat literatuur alleen iets is voor ouderen. Onder onze jeugd loopt genoeg literair talent rond dat de moeite waard is om tot ontwikkeling te laten komen. Op deze avond zullen zich alvast voorstellen: Jeffrey Quartier, Sanvisi Emanuels, Hetty Amatodja, Renate Galdeij en Rose Marie Maïtre. Jeffrey Quartier maakte in 2003 een vliegende start als dichter. Hij won twee prijzen tijdens een ‘poetry convention’ in Washington. Hij heeft al enkele bundels op zijn naam staan en deelgenomen aan verschillende literaire festivals. Momenteel is hij penningmeester van S’77. Sanvisi is een jonge dichter/rapper, die staat te springen om het podium te betreden. Hetty en Renate zijn eerste, resp. tweede prijswinnares van de eerste Sori Yu Talenti schrijfwedstrijd van de Clark Accord Foundation. Rose Marie Maïtre was een van de genomineerden voor de titel van winnaar Write Now! Suriname in 2012. Zij blonk uit met gevoelige gedichten. Daarnaast laten de oude rotten Celestine Raalte, Sombra, Alphons Levens en Irene Welles zich zien en horen….. oud, wijs en met ruime literaire ervaring. Zij zullen laten merken dat hun literatuur springlevend is, een energieke bron van inspiratie voor de jeugd.

error: Kopiëren mag niet!