WWF- topman sluit financiering Brownsberg niet uit

WWFDe WWF- Guianas-topman in Suriname, Dominiek Plouvier, geeft aan dat de WWF Guianas niet in 2012 is gestopt met het financieren van de Stinasu, maar in 2009. Deze beslissing nam de WWF, omdat ook de bescherming van de schildpadden niet goed ging. De WWF Guianas heeft in de jaren 1998- 2006 veel investeringen gepleegd in het Brownsbergpark. Bij het aantreden van Plouvier besloot hij zich meer te concentreren op andere natuurparken en -reservaten zoals het Bigi Pangebied en het Natuurpark Peperpot.
Toen er 2011 heel wat deining ontstond met betrekking tot de goudwinning in het park, trok de WWF aan de bel. De WWF financiert momenteel alleen de Dienst Natuurbeheer van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer voor de activiteiten met betrekking tot de bescherming van de schildpadden op de Surinaamse legstranden. Gezien het beleid van minister Kromosoeto en de goede samenwerking sluit Plouvier niet uit dat de WWF terugkomt naar Brownsberg. De WWF Guianas-directeur is van oordeel dat met de afspraken die er zijn gemaakt met de RGB-bewindsman er heel wat positieve zaken gerealiseerd kunnen worden. Plouvier zegt uitermate tevreden te zijn met het beleid van minister Ginmardo Kromosoeto.

error: Kopiëren mag niet!