Conferentie Vision 2030 krijgt vervolg

De Conferentie Vision 2030 krijgt een vervolg. De tweede editie houdt in dat op politiek niveau wordt gedebatteerd over de wijze van verdere invulling aan de conferentie. Dat heeft de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, gisteren bekend gemaakt tijdens de decoratie van de verschillende personen van het wetenschappelijk bureau van de VHP, die hebben gewerkt aan de conferentie. De decoratie vond plaats in Commewijne in De Kleine Olifant. ‘Er komt een vervolgtraject waarbij deze keer de politieke partijen worden betrokken. Eerder waren er discussies op wetenschappelijk niveau, maar nu gaan we naar het politieke niveau waar de verschillende politieke partijen bij elkaar zullen komen om te discussiëren over hoe er commitment kan worden gegeven aan de gedachtegang van Vision 2030, zodat Suriname verzekerd is van een toekomst waarin alle politieke partijen ervoor gaan zorgen dat de belangen van het volk goed zijn georganiseerd en behartigd worden’, aldus Santokhi.
De VHP-voorzitter meent dat het vervolgtraject zeker voor de verkiezingen moet worden georganiseerd zodat de verschillende partijen invulling kunnen geven aan dit doel. Het verslag van de eerste conferentie is al bijna af en de president krijgt als eerst het verslag aangeboden. In het verslag is ook gelijk opgenomen hoe het natraject eruit zal zien. Het is uiteindelijk de regering die het project verder moet trekken, waaraan de VHP haar volle ondersteuning zal geven. ‘De Vision 2030 is een unicum. Het was de oppositie die de conferentie heeft georganiseerd, maar het is uiteindelijk de regering die over moet nemen. De VHP heeft bewezen in staat te zijn alle politieke partijen, vakbonden en ook functionele organisatie op een dag bij elkaar te brengen. Je ziet de kracht van de VHP, maar ook de professionaliteit. Waar we 175 mensen hadden verwacht, daar zijn uiteindelijk meer dan 300 mensen gekomen’, aldus de trotse Santokhi.
De VHP-voorman ontzenuwt de geruchten al zou de VHP een samenwerking aangaan met de NDP. ‘Om de continuïteit van de conferentie te garanderen moet het staatshoofd ook worden betrokken. Anders heb je geen zekerheid, maar dat heeft niets te maken met een samenwerking met welke partij dan ook. Het is juist van belang dat er een samenwerking met alle politieke partijen komt in de zin dat ze achter de Vision 2030 staan en dat ze die ook nog gaan implementeren ongeacht wie aan de macht is. Er moet uitvoering worden gegeven hieraan en dat is belangrijk. Men mag niet met de toekomst van de natie sollen’, verduidelijkt Santokhi. De VHP eerde bij de decoratie voor hun bijdrage onder anderen professor Henri Orie, Maaltie Sardjoe, Stanley Raghoebarsingh en de ex-ministers van Binnenlandse Zaken Urmilla Joella en Maurits Hassankhan. Ook parlementariër Sheilendra Girjasing werd geëerd voor zijn bijdrage aan de conferentie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: