10-jarige beschuldigt ouders van verkrachting

Een 10-jarig meisje beschuldigt haar ouders van verkrachting. Heel uitgebreid verklaarde het meisje hoe zij in bijzijn van haar moeder verkracht is geworden door haar vader. Rechter Daniëlle Karamatali hoorde het meisje gisteren in de raadkamer. De magistraat heeft de zaak van de moeder niet samengevoegd met de zaak van de vader. Zij heeft de zaken afzonderlijk behandeld. De moeder is voorlopig op vrije voeten gesteld. De rechter hoorde het meisje gisteren in de zaak van de moeder. Zij gaf aan dat onder bedreiging van zowel haar moeder als haar vader zij dingen heeft gedaan en laten doen door haar vader. Het meisje legde belastende verklaringen af tegen beide verdachten.
In de zaak tegen de vader wilde de hoofdofficier van justitie, Carmen Rasam, de moeder als getuige horen. De moeder heeft zich echter beroepen op haar verschoningsrecht. Zij wilde geen verklaring afleggen tegen haar man.
De magistraat stelde de zaak van de moeder uit tot 11 maart en van de vader tot 25 maart. De vader blijft aangehouden. De moeder werd aangezegd om aanwezig te zijn bij de volgende behandeling.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: