Nickerie opgeschrikt door zoveelste vliegtuigcrash

Binnen enkele jaren is het zoveelste landbouwvliegtuig neergestort in het district Nickerie. Het jongste geval was van gisterochtend, toen een vliegtuig met ruim 900 liters chemicaliën aan boord, neerzeeg. Hij was al op aanzienlijke hoogte toen de kist van Sky Farmers plotseling begon te dalen. ‘Het vliegtuig stortte neer op een rijstareaal’, vertelt een ooggetuige. Vervolgens belandde het op zijn kop. Doordat de kist vol beladen was, belandde een deel van de chemicaliën tijdens het omkantelen op de piloot. Gelukkig liep hij geen lichamelijke letsels op. Het vliegtuig liep wel schade op. Het gebied werd na de crash meteen door de politie afgezet. Ook journalisten mochten niet langs om foto’s te maken.
In december vorig jaar sloeg een kist van Sky Farmers ook over de kop. Ook toen bleef de piloot ongedeerd. Medio 2012 crashte een landbouwvliegtuig in Coronie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: