Koersstijging geen invloed op prijs levensmiddelen

De stijging van de eurokoers heeft voorlopig geen invloed op de prijs van geïmporteerde levensmiddelen. De euro daalde van 4.57 naar 4.54. Enkele weken terug was deze koers 4.35. Radjen Ramsoedit van Combe Markt zegt dat er pas sprake zal zijn van prijsverandering als er een nieuwe lading goederen binnenkomt. Hij geeft echter de geruststelling dat de koers vanaf gisteren weer aan het dalen is. Hij verwacht dat deze dalende trend zich ook volgende week zal voortzetten. Dit betekent dat de voor volgende week verwachte nieuwe lading levensmiddelen tegen een lagere koers wordt binnengehaald en er geen sprake zal zijn van verhoogde prijzen. Ramsoedit zegt dat de fluctuerende koersen niet alleen lastig is voor de consument, maar ook voor de handelaar. Goed budgetteren gaat vanwege deze fluctuaties moeilijk. Het gros van de levensmiddelen, aardappel, knoflook, uien, kaas, conserven, olie, melkpoeder, zout en suiker, wordt geïmporteerd uit Europa. De prijs van aardappel en uien zal voorlopig nog blijven op SRD 2,50 per kilo, terwijl knoflook nog voor SRD 8 per kilo wordt verkocht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: