Stichting Mytylschool krijgt USD 11.782 van Canada Fonds

Het Canada Fonds levert al tientallen jaren een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen in Suriname. Vooral kwetsbare vrouwen en kinderen ontvangen hulp van het Canada Fonds. Gisteren vond op Stichting Mytylschool de overhandiging plaats van USD 11.782. Dit vanwege de toename van de pupillen met een beperking adequater en veiliger te faciliteren door de renovatie en uitbreiding van de klaslokalen, sanitaire ruimten en de autogarage. De school zal een eigen bijdrage van USD 1.000 bijleggen voor het project. Al ongeveer twee jaar helpt Canada Fonds aan het upgraden van de schoolfaciliteiten. De wasruimte is gerenoveerd en er zijn luifels en een overkapping geplaatst.
De voorzitter van het bestuur van deze school, Greta Jharap, vertelde dat de school na zeker vier jaar de lokalen, die door derden werden gebruikt, terug heeft gekregen, die niet in een goede staat waren. Het plafond zat vol met houtluizen en de toiletten waren ook vernield, het project van renovatie stagneerde voor een poos, omdat de houtluizen eerst bestreden moest worden. Ook is de plek waar de vlaggenparade plaatsvindt betegeld, omdat het in de regentijd niet toegankelijk was voor de kinderen. De voorzitter vertelde verder ook, dat de Mytylschool de overheid gevraagd heeft naar gekwalificeerde leerkrachten. “Ons laatste groot project is de mediatheek, maar er is altijd wat te doen in huis. Het is gebleken dat het dak lekt dus we moeten dat ook aanpakken. De Canadese ambassadeur, David Devine, was vorig jaar in Suriname om te oriënteren en we hebben een project bij hem ingediend met foto’s en offertes van de aannemer en willen hem bedanken voor de ondersteuning.” Sheila Ketwaru-Nurmohamed, coördinator van het  Canada Fonds, vertelde dat het fonds USD 34.660 heeft gedoneerd aan Cotmar in het district Marowijne, voor de bouw van het educatief centrum “ Kon Leri”. De ambassadeur heeft gisteren de eerstesteenlegging verricht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: