Regillio Dors: "Nickerie geworden tot tweede stad Suriname"

Van de jeugdparlementariër tevens lid van de NDP in Nickerie, Regillio Dors, verneemt DBS dat partijstructuren in het district voornemens zijn een muloschool op te zetten in de Westelijke Polder. “Ik ben er zeer ingenomen mee en zie hiermee dat de regering haar plicht met betrekking tot het onderwijs tot uitvoer brengt.” Volgens Dors is het de gemeenschap die profijt heeft van de bouw van deze school in de buurt. “Zo hoeven de kinderen geen lange afstanden meer af te leggen en worden de uitgaven van het gezin minder.”
DBS verneemt dat de veehouders van de Stalweide het stuk land ter beschikking hebben gesteld, waar een deel van de school op gebouwd zal worden. “Als jongerenvertegenwoordiger zal ik ook eraan werken dat de jongeren van de buurt hun bijdrage leveren. Natuurlijk zullen ook de ouderen hieraan mee moeten helpen.”
Naast de bouw van scholen wordt er in elk ressort te Nickerie aandacht geschonken aan de buurtontwikkeling. ‘Zo is er sprake van de bouw van een internationaal cricketstadion in de Westelijke Polder. Dit zal een boost betekenen voor het sportgebeuren. Hierdoor krijgt het district meer bekendheid en hoop dat wij in staat zullen zijn internationale wedstrijden te organiseren. Met de komst van de RSA in Suriname zal Suriname in de gelegenheid zijn een leidende rol te vervullen binnen het Caricom-gebeuren. Dit brengt dan voordelen met zich mee voor Suriname, maar in het bijzonder voor Nickerie gelet op de toerismesector, het hotelwezen, transport en eetgelegenheden. Deze branche moet dan inspelen hierop.’
Dors voorspelt dat Nickerie de tweede stad van Suriname wordt in de naaste toekomst, maar wij moeten dat nog bewijzen. ‘De districtcommissaris heeft een moderne manier van leiding geven, dus is dat een extra motivatie.’ Dors zal als NJP’er in Nickerie zijn bijdrage ook leveren, zodat de ontwikkelingen daadwerkelijk komen naar het district.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: