In vrijheid gestelde verdachte riskeert twee jaar cel

Orvindo A. riskeert twee jaar cel wegens het hebben van seks met een minderjarige. Tegen deze verdachte, die reeds door de rechter-commissaris (rc) in vrijheid is gesteld, eiste de officier van justitie, Duncan Nanhoe, een straf van twee jaar met aftrek. Hij acht bewezen dat Orvindo zich schuldig heeft gemaakt aan het hebben van seks met een meisje dat toen acht jaar jong was. Het meisje is inmiddels tien jaar. De zaak is aan het licht gekomen toen een condoom in de woning werd aangetroffen.
Advocaat Irene Lalji betoogde dat zij zich helemaal niet terug kon vinden in de eis van de officier. Zij gaf aan dat in eerste instantie in 2010 het meisje bij de politie had verklaard dat zij met ene Milton seks zou hebben gehad. De politie had de zaak niet goed onderzocht, merkte de advocaat op. Deze Milton is door de politie nooit opgebracht. Uit de verklaring van het meisje blijkt dat de jongen negen jaar oud moest zijn. De advocaat gaf aan dat ook kinderen in staat zijn te penetreren. In het jaar 2012 deed de moeder van het slachtoffer aangifte dat haar dochter misbruikt was door de verdachte.
Volgens de advocaat is het meisje omgepraat. Men heeft haar geïnstrueerd om een belastende verklaring tegen de verdachte af te leggen. De verdachte werd op 21 maart in verzekering gesteld. De verdachte zou volgens Lalji tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd met betrekking tot het condoom. Dit vanwege het feit dat hij uit schaamte aan de politie niet heeft verklaard dat hij had gemasturbeerd. De advocaat verzocht de rechter om haar cliënt van de gehele tenlastelegging vrij te willen spreken. Hij is al een jaar geleden door de rc in vrijheid gesteld. Op 20 februari doet rechter Dinesh Sewratan uitspraak in deze zaak. Orvindo was tijdens de behandeling niet aanwezig.
Saskia Bandhan          

error: Kopiëren mag niet!