Handlangers van meester oplichter aangehouden

Onlangs heeft de afdeling Fraude van de politie een man en een vrouw aangehouden, die hand en spandiensten verleenden aan een geraffineerde oplichter. Deze oplichter belt personen op die een grondaanvraag hebben ingediend of een vuurwapenvergunning hebben aangevraagd. Bij de grondaanvragers deed hij zich voor alsof hij op het ministerie van RGB werkzaam is. Hij gebruikte daarbij steeds een Javaanse naam. Hij nam de mensen voorts verder in de maling door ze voor te houden dat zij heel snel een landmeter in de hand moesten nemen ter afronding van hun aanvraag om een stuk grond te verkrijgen. Voorts kon hij een landmeter organiseren tegen een heel laag bedrag zodat je dan al duizenden Surinaamse dollars voordeliger zou uitkomen. Hij kreeg de mensen zover dat zij het geld bezorgden bij uitbaters van eethuizen, de zogeheten warungs. De oplichter had de eigenaren ook gemanipuleerd, zij zouden het ontvangen geld via taxichauffeurs die klaarstonden door geleiden naar deze oplichter ook zover kreeg om de gelden op te halen om die af te geven aan een handlanger van hem, die ergens op de chauffeurs ging wachten. Een deel van het geld werd door de mannelijke handlanger van de oplichter afgegeven aan de vrouwelijke handlanger van de oplichter met wie hij waarschijnlijk een liefdesrelatie heeft. Slachtoffers die nog geen aangifte bij de politie hebben gedaan worden gevraagd dat alsnog te doen bij de afdeling Fraude. Ook de taxichauffeurs worden gevraagd contact te maken met de Fraude politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: