Gepensioneerden krijgen ook 10% toeslag

ifOp een druk bezochte algemene ledenvergadering van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft voorzitter Armand Deekman de stand van zaken met betrekking tot de welvaartsvaste pensioenen en de 10% verhoging naar voren gebracht. Deekman verzekerde de leden dat niets wordt teruggedraaid en dat zijn leden kunnen rekenen op de 10% verhoging die de ambtenaren ontvangen. Deekman heeft de bevestiging dinsdag gehad van vicepresident Robert Ameerali tijdens een onderhoud op diens kabinet. De regering heeft drie weken de tijd hiervoor gekregen.
Deekman merkt op dat er geen beslissingen genomen moeten worden, zonder dat BBGO betrokken wordt. “Het gaat om een 10% verhoging die definitief in het pensioen opgenomen moet worden, terugdraaiing van het staatsbesluit en de uitkering moet een terugwerkende kracht hebben vanaf 2010 en niet 2012.” De BBGO – voorzitter gaf ook te kennen dat het staatsbesluit onder de loep genomen moet worden. “Ook moet er verklaard worden wat onder sociaal zekerheidstelsel wordt verstaan. De commissie heeft acht maanden de tijd hiervoor gehad en wij gaan niet akkoord hiermee. De vicepresident heeft beloofd dat fouten gecorrigeerd zullen worden”, zegt Deekman.
De voorzitter zegt dat in het eerste systeem gepensioneerden zijn geweest die teveel ontvangen hebben. ‘De gepensioneerden die aan de bovenkant van de Fiso-reeks zitten, hebben bij de verhoging in december 2012 minder gehad dan zij recht op hebben. De gepensioneerden die aan de onderkant zitten, hebben meer ontvangen. Dit kwam door een niet nauwkeurige berekening die is toegepast op het corrigeren van de pensioenen. In plaats van te werken met de Fiso-formule voor het optrekken van de pensioenen, is gebruik gemaakt van een gemiddeld percentage om de nieuwe pensioenen vast te stellen.’
CLO-voorzitter Ronald Hooghart gaf onlangs te kennen dat het bestuur van de BBGO fouten heeft gemaakt. Deekman zei gisteren hier niet op te willen reageren. “Zaken moeten weer bekeken worden en er is nu een commissie ingesteld, waarin deskundigen van de BBGO ook zitting hebben. Deze commissie moet een verslag uitbrengen aan Ameerali. Na die drie weken moeten zaken van de BBGO’ers een vlotter verloop hebben.”
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!