Besluit NDP-voorzitter Desi Bouterse: ‘Parmessar mag helemaal niet bemoeien met Wanica’

Besluit_NDP[1]‘Rabin Parmessar mag helemaal niet bemoeien met Wanica’, luidt het besluit van de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse. Een commissie bestaande uit 5 leden heeft dit besluit dinsdagavond voorbereid. ‘De voorzitter heeft heel duidelijke taal gesproken. Er is ook een waarschuwing geweest naar Parmessar’, sprak NDP-assembleelid Charles Pahlad, de coördinator van de NDP in Wanica, tegenover Dagblad Suriname. Parmessar zou het een hele poos gemunt hebben op de plek van Pahlad binnen de partij. Hier beweert Pahlad zich heel goed bewust van te zijn geweest.
Parmessar heeft eerder de volgende waarschuwing van de partijvoorzitter in de wind geslagen: ‘Parmessar, u gaat terug naar Paramaribo, het veld vraagt naar meneer Pahlad’. Dit geeft Pahlad onomwonden te kennen tegenover Dagblad Suriname. ‘Hij is al eerder gewaarschuwd door de voorzitter. Maar neen, Parmessar wil nu ruzie komen maken.’ Dat zijn eigen collega-parlementariër hem de das wil omdoen, zit Pahlad helemaal niet lekker. ‘Parmessar heeft de kiezers in Paramaribo na de verkiezing in de steek gelaten en zoekt onderdak in Wanica.’
Pahlad beweert dat maanden geleden Parmessar vergaderingen heeft belegd in Wanica met de mededeling dat hij de lijsttrekker wordt in dit district. ‘Hij begon meteen propaganda te maken. Als hij meent achterban te hebben, moet hij geen lijsttrekker worden, maar lijstduwer. Hij was lijsttrekker in Paramaribo en is over de ruggen van anderen gekozen’, aldus Pahlad. De NDP’er maakt een vergelijking. In 2005 behaalde hij op eigen kracht 2 zetels en in 2010 3 zetels. ‘Bij de verkiezingen van 2015 ga ik natuurlijk voor meer zetels.’ Volgens Pahlad is Parmessar slechts een ‘doodgewone vreemde’ in Wanica. Parmessar zou ‘er goed aan doen afstand te doen van zijn eigen zetel in Paramaribo, alvorens hij kwam bemoeien in Wanica’. ‘Want dan zaten we met 8 zetels, we hebben altijd 7 zetels gehad.’ Pahlad is vanaf 2005 de coördinator van Wanica.
De NDP’er is beslist niet erover te spreken dat Parmessar enkele van de structuren van Pahlad tegen hem heeft opgejut. ‘Zulke mensen maken de eigen partij kapot.’ Zo zou Parmessar in bepaalde ressorten op zoek zijn gegaan naar de structuren van de NDP. ‘Vervolgens heeft hij handtekeningen verzameld en is daarmee naar de pers gestapt, met als onderbouwing dat de structuren van Pahlad hem niet meer willen als coördinator. Slechts enkele van de jongens is meegegaan in de tjoetja van Parmessar’, verduidelijkt Pahlad. Hij weet dat de achterban nog steeds ten volle achter hem staat. ‘Ik heb niets te verliezen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: