‘We blijven de leden motiveren om hun werk goed te doen’

We blijven de leden motiveren om goed hun werk te doen‘Dit gaat ons ook niet voorbij. Wij maken ons ook zorgen over. We blijven de leden motiveren om hun werk goed te blijven doen. Zo reageert politiebondsvoorzitter Robby Ramjiawan over de gevallen in de afgelopen periode waarbij politieambtenaren over de schreef zijn gegaan. ‘Je komt er niet onderuit, er blijven zich gevallen voordoen, waarbij politieagenten zich schuldig maken aan een of ander strafbaar feit. De politiebondsvoorzitter onderstreept dat er ook gevallen zijn waarbij agenten ten onrechte zijn beschuldigd. Ramjiawan wijst erop dat in enkele gevallen de dienstdoende agenten, tegen wie een bepaald onderzoek gaande is, buiten functie worden gesteld door de korpsleiding. Volgens de voorzitter is dit geen strafmaatregel maar enkel een voorlopige maatregel, opdat de onderzoekende ambtenaren het onderzoek zo goed mogelijk kunnen doen. Ramjiawan zegt dat er voldoende eerlijke en hardwerkende politiemannen zijn. De weinige oneerlijke politieambtenaren worden uit de politieorganisatie gelicht.
Hoofd van de politievoorlichting John Jones gaf in een eerder interview Dagblad Suriname te kennen dat deze politiemannen met andere bedoelingen in het korps komen. ‘Deze enkelingen bezorgen het korps een verschrikkelijk negatieve imago.’ Dit zegt de inspecteur mede op grond van reacties die mensen buiten het korps geven op al wat zich momenteel binnen het korps voordoet. De korpsleiding wil al deze slechte elementen weg hebben. Immers, een rotte appel in de mand, maakt al het gave fruit tot schand.
Tjin Liep Shie zei ook eerder aan de krant dat er in het politiekorps 2300 personen, onder wie 1900 ambtenaren van politie zijn, waarvan maar een handjevol rotte appels zijn.
 
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: