Vasco mengt zich ook in strijd om finalerondeplaats

Ook de ploeg van Vasco heeft zich gemengd om een finaleplaats in de Eersteklasse van de Domburg Sportbond (DSB). Na de 2-0 winst op Redijk, maken ze ook kansen voor een plek bij de top 4. Yevgeny Aloema zorgde in de eerste helft voor de twee goals van Vasco. Hierdoor heeft ze ook 12 punten, evenveel als Boxel en Redijk. Wel heeft Vasco een wedstrijd meer gespeeld dan zij, te weten 11 wedstrijden. Arsenal volgt met 11 punten uit 9 wedstrijden. Deze 4 ploegen strijden voor de laatste twee finalerondeplekken. Op woensdagavond speelt Arsenal om 20.00 uur tegen Paranam.
De eerste twee plaatsen zijn al bezet door SV Paranam en All Star 2010. Deze ploegen spelen nu voor de 2 om 1 bonuspunten. Paranam is een punt verwijderd om de 2 bonuspunten te pakken. Afgelopen weekend won Paranam met 5-2 van Boxel’71. Na 28 minuten stond Boxel met 1-0 voor door een goal van Randall Antonius. In de tweede helft bracht Ronny Vrede de stand op 1-1 na 52 minuten spelen. Een eigen doelpunt van Marciano Pireau in de 60ste minuut kostte Boxel de wedstrijd. In de laatste 10 minuten scoorde Paranam 3 doelpunten via de spelers Vrede (2x) en Belfon Pansa. Hierdoor liep ze uit naar een 5-1 voorsprong. Antonius zorgde aan het eind voor de 5-2. All Star 2010 uit Bernharddorp won met 5-3 van Houttuin. Jowano Clemens en Romario Kana brachten All Star 2010 op 2-0, Orpheo Fraser reduceerde voor rust de stand naar 2-1. In de tweede helft brachten Kana (2x) en Jermain Lingaard de stand naar 5-1. Houttuin kwam terug via Fraser en George Malon, maar verder dan 5-3 kwam ze niet.
In de Tweedeklasse heeft koploper Kesuzu verzuimd om het kampioenschap te pakken. Tegen nummer 2 Kitha speelde ze 1-1 gelijk, na een 0-0 ruststand. Cliff Sabajo bracht Kitha in de 51ste minuut op 1-0. Pas 3 minuten voor tijd kon Kesuzu gelijkmaken via Romano Singodikromo. Het verschil tussen deze ploegen is met nog een wedstrijd te gaan 3 punten. Speelt Kesuzu komend week gelijk, dan zijn ze kampioen van de Tweedeklasse. Hekkensluiter Manhattan won haar partij met 3-1 van Anuraag.
Op 1 maart speelt All Star 2010 in de SVB bekercompetitie tegen Voorwaarts in het Domburgstadion om 20.00 uur.