Hubert Rampersad professor in Saudi-Arabië

20130204_094350_resizedHubert Rampersad is vorige week door de College of Business & Economics van Qassim University in Buraidah,Saudi-Arabië benoemd tot full professor in Entrepreneurial Leadership & Innovation Management.Hij combineert deze functie met zijn consultancy activiteiten in Saudi-Arabië, Dubai, Qatar, Oman, Kuwait en Bahrain, met als tweede thuisbasis Qassim.
De Qassim provincie behoort tot de rijkste enbelangrijkste productiegebieden in het Saudi koninkrijk en omvat het gebied met de meeste succesvolle Saudi ondernemers. Buraydah is de hoofdstad van de provincie Qassim in het hart van het Arabische schiereiland. Qassim University is de meest innovatieve en de snelst groeiende universiteit in Saudi-Arabië met 67000studenten, een grote moderne campus enis internationaal geaccrediteerd door de prestigieuze AACSB. The College of Business & Economics heeft ambities om binnen 5 jaar uit te groeien tot de beste Business School in het Midden Oosten. Rampersad heeft als opdracht deze doelstelling te helpen realiseren en het innovatief-& concurrentievermogen van het bedrijfsleven in Saudi-Arabië, in het bijzonder in de provincie Qassim, duurzaam te versterken. Hij is hiertoe ook belast met het ontwikkelen en implementeren van innovatieve MBA programma’s, initieren van strategische allianties met de beste Amerikaanse universiteiten, aantrekken van top-professoren uit Amerika, alsmede opzetten en managen van een Center of Excellence bestaande uit een Innovatie Centrum en een Entrepreneurial Leadership Center. Dit alles wordt volledig en overvloedig gefinancierd door het koningshuis c.q. de steenrijke Saudi overheid. Geld schijnt daar geen probleem te zijn. Rampersadheeft ook de opdracht om de link tussen de universiteit en de business society in Qassim te versterken.The Center of Excellence is bedoeld om bedrijven, met name ook kleine en middelgrote bedrijven in Qassim, te helpen beter te performen, middels ontwikkeling van leiderschap en innovatief ondernemerschap, product & proces innovatie, implementatie vankwaliteitsmanagement,verhoging van de productiviteit, verbetering van de logistiek, effectief managen van het human capital, etc.
Vanuit zijn hoedanigheid professor in Entrepreneurial Leadership is Rampersad ook actief als consultant en trainer bij Aramco, s’werelds grootste olieraffinaderij.Hijheeft zoveel respect van de leiding van Qassim Universiteit weten af te dwinngen, dat hij ondanks een full-time benoeming aan deze universiteit de vrijheid heeft daarnaast zijn andere internationale activiteiten te ontplooien, zoals onder meer zijn eigen consulting business in Suriname. Hij is namelijk ook verbonden aan de Business School of the Americas & Personal Branding University in Suriname. Hij gaat zijn nieuwe positie in Saudi-Arabië ook gebruiken om potentiele investeerders in de Gulf te interesseren voor investeringen in Suriname. Dit zal niet moeilijk zijn vanwege zijn goede connectie met top-ondernemers, sheikhs en leden van het koningshuis in de Gulf. Zo heeft hij gisteravond een workshopomtrent “How To Enhance Employee Engagement and Workforce Productivity’voor belangrijke top-ondernemers en directeuren uit het bedrijfsleven in Buraidah verzorgd, welke door de Qassim Chamber of Commerce was georganiseerd. De belangstelling was groot en de response was zeer positief.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: