Buiten proces afhandelen brengt duizenden dollars op

Het buiten proces afhandelen van economische delicten heeft afgelopen week in het district Nickerie veel geld opgebracht voor de staatskas. Als de hoofdverdachte ter zake illegale goudwinning de US$ 5000 betaald heeft om op vrije voeten te komen, is in totaal US$ 12.000 binnengebracht in twee gevallen. De gewestelijk politiecommandant (gpk) van Nickerie, Stanley Benschop, meldde dit tijdens zijn wekelijkse persmeeting.
Het eerste geval betreft twee Guyanezen die per boot goederen probeerden te smokkelen. Nadat de maritieme politie hen had aangehouden, hebben ze een volmondige bekentenis afgelegd. In de boot zijn 11 dozen chemicaliën en 6 dozen Vodka aangetroffen. De zaak is buiten proces afgehandeld en elk moest US$ 2.500 boete betalen. De volgende dag waren de overtreders in vrijheid gesteld.
In een ander geval waren 6 personen aangehouden voor illegale goudwinning te Apoera. Op 29 januari zijn ze overgebracht naar het politiebureau te Nieuw Nickerie. Vier personen die minimale betrokkenheid hadden, zijn vrijgelaten. Twee personen, waaronder een Braziliaan en een hoofdverdachte, werden in verzekering gesteld. De Braziliaan gaf aan de zaak buiten proces te willen afhandelen. Hij kreeg een boete van US$ 2.000 opgelegd. De hoofdverdachte werd voorgeleid bij het Openbaar Ministerie, dat de zaak ook buiten proces mag afhandelen voor een bedrag van US$ 5.000. Daarbij worden alle attributen die gevonden zijn, in beslag genomen. De resultaten van deze zaak zijn nog niet bekend.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: