Amerikaanse ambassadeur te gast bij SIV

SIV krijgt bezoekAmbassadeur Jay Anania van de Verenigde Staten heeft gistermiddag een kennismakingsbezoek gebracht aan het hoofdbestuur van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV), in het hoofdkwartier aan de Keizerstraat. Hij was daarbij vergezeld van zijn deputy chief of mission, Peggy Mc Cain.
De ambassadeur heeft zich voorgenomen om ook met andere sociale groepen  de nodige contacten te leggen. Hij was erg blij te gast te mogen zijn bij een delegatie van het SIV-hoofdbestuur, onder leiding van dr. Robbert Bipat. De ambassadeur toonde zich geïnteresseerd  in allerhande activiteiten van een religieuze groep als de SIV. Hij wilde o.a. graag geïnformeerd worden hoe de SIV de religie ervaart en beleeft, welke activiteiten ontplooid worden, hoe de relaties zijn met de andere moslimgroeperingen in het land en ook hoe de gemeente staat tegenover mensen die een andere religie dan de Islam belijden.
‘De SIV is niet de grootste moslimgemeente in Suriname, maar wij oefenen wel een heel grote invloed uit op de Surinaamse gemeenschap’, meent het SIV-bestuur. ‘Onze statige en exclusieve hoofdmoskee in het hartje van Paramaribo is een sieraad in deze regio, waaraan geen enkele toerist zomaar voorbij gaat. De SIV levert een wezenlijke bijdrage om haar leden religieus op te voeden, zodat zij een voorbeeld zijn voor anderen wat betreft het naleven van normen en waarden. De SIV coördineert landelijk het werk van 14 moskeeën, zij bezit schoolgebouwen, zij runt een kinderhuis. Ten behoeve van leden maar ook derden beheert de gemeente een begraafplaats. De organisatie is dus constant in beweging.’
Ambassadeur Anania heeft ook zijn informatie aan het hoofdbestuur doorgegeven. Anders dan velen zouden denken, wonen er in Amerika veel moslims die het heel goed hebben. Hun aantal is momenteel vele malen meer dan de totale bevolking van Suriname. De Ambassadeur benadrukte dat moslims tot vrije burgers behoren in Amerika. Echter is het zo dat vanwege de huidige situatie in de wereld, er een verkeerde indruk ontstaat. Zowel de voorzitter van de SIV als de ambassadeur sprak de hoop uit dat er een goede samenwerking voortvloeit uit het bezoek en dat de contacten behouden blijven. De SIV-voorzitter is ervan  overtuigd dat zaken positief zullen verlopen en dat de ambassadeur erop mag rekenen dat hij bij Islamitische hoogtijdagen met open armen zal worden ontvangen. Na een korte rondleiding in de hoofdmoskee is de delegatie met een tevreden gevoel vertrokken.

error: Kopiëren mag niet!