Zeven jaar celstraf geëist tegen gemaskerde en gewapende rover

De 31-jarige Braziliaan Baros S. hoorde zeven jaar celstraf tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht op 25 maart 2012 twee gewapende roofovervallen te hebben gepleegd in het district Sipaliwini. De openbare aanklager, Roy Elgin, achtte beide berovingen wettig en overtuigend bewezen. Dit, mede op grond van de verklaringen van de twee benadeelden en de verklaring van de verdachte afgelegd bij de politie. Echter kwam Baros ter terechtzitting terug op zijn eerder afgelegde verklaring. Hij gaf de rechter te kennen dat hij onder druk zijn verklaring heeft afgelegd. De officier achtte echter de verklaring afgelegd op de zitting leugenachtig. Hij gaf aan dat de verklaringen van de slachtoffers en van de verdachte overeenkomen. Beide partijen hebben eenzelfde relaas aangegeven. De officier achtte een straf van zeven jaar passend en geboden. De advocaat van de verdachte, Serge Heijmans, zal op 18 maart pleiten voor zijn cliënt. Baros blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: