Voorzitter Politiebond: ‘Eerst alle randvoorwaarden in place’

‘Het zijn allemaal goede dingen die de minister zegt. Je moet fitte politieambtenaren hebben om betere politiezorg te kunnen verlenen aan de gemeenschap’, zegt politiebondsvoorzitter Robby Ramjiawan. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft vanaf zijn aantreden steeds gezegd fitte politieambtenaren te willen hebben voor het Korps Politie Suriname. Volgens Ramjiawan moet echter gelijk gezegd worden dat dit niet binnen een jaar gerealiseerd zal kunnen worden. ‘Terwijl je als werkgever aan de ene kant zegt dat je fitte politieambtenaren wil hebben, wordt aan de andere kant de vraag gesteld of er voldoende accommodaties zijn. Zijn er voldoende deskundigen om de politieagenten te begeleiden?’ De politiebondsvoorzitter wijst erop dat er een Politieopleidingscentrum is, ‘maar dat is niet voldoende’. ‘Er moeten ook andere faciliteiten ter beschikking worden gesteld aan politieambtenaren.’ Ramjiawan zegt dat indien al deze zaken in place zijn, de werkgever kan overgaan tot een verplichting.
Zowel het KPS als het Korps Brandweer Suriname heeft plannen gemaakt om de conditie van de manschappen op te vijzelen. Zo begint het KPS dit jaar met verplichte lichamelijke oefeningen voor alle politieambtenaren tot de rang van inspecteur eerste klasse. Het KBS werkt aan een nulmeting van de conditie van brandweerlieden, waarna er individueel aan de verbetering van de conditie van de korpsleden gewerkt zal worden. De maatregel om een bevordering van een agent af te laten hangen van zijn of haar conditie, zal in mei ingevoerd worden. Ook zal een sporttest onderdeel gaan worden van de Integrale Beroepsvaardigheidstraining. Hierdoor moeten opsporingsambtenaren behalve aan schietvaardigheid en aanhoudingstechnieken, ook verplicht aan hun conditie werken.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: