NDP-voorzitter Bouterse: ‘Grootste vijand van de NDP is de NDP’er zelf’

NDP-voorzitter Bouterse‘De grootste vijand van de NDP is de NDP’er zelf.’ Dit zei president Desi Bouterse zondag tijdens de opo yari-bijeenkomst van de partij te Accaribo in het district Para. Waar volgens Bouterse de partij in eenheid moet samenwerken om meer zetels te behalen, vliegt men elkaar in de haren. Als voorbeeld haalde hij aan het district Wanica. ‘In dit district hebben we al 3 zetels en moeten we hard gaan werken voor de 4de. Maar we zien dat in plaats hiervan, de structuren elkaar proberen te bestrijden’, zei de voorzitter van de grootste politieke partij in Suriname.
In het district Wanica hebben alle 7 ressorten het vertrouwen in Pahlad opgezegd. Ook het Pahlad-bolwerk van Houttuin heeft geen vertrouwen meer in hem als coördinator van Wanica. De structuren van Wanica willen Rabin Parmessar terug als coördinator. Parmessar had alles al in orde gemaakt om van Paramaribo naar Wanica te verhuizen om dit district naar de verkiezingen van 2015 te leiden. Pahlad zou het aan de jongeren overlaten om het veldwerk te doen. Op 30 juni 2012 werd Parmessar tijdens een massameeting te Leiding 11A ook groots door de partijvoorzitter aangekondigd als de nieuwe leider van Wanica. Maar binnen niet al te lange tijd werd Parmessar aan een kant gezet en werden Pahlad en Ramon Abrahams belast met de coördinatie in Wanica. De structuren van Wanica zeggen dat sindsdien er bijna niet gecommuniceerd is over ‘hoe verder’.
Ook in het district Saramacca is er onenigheid binnen de NDP. Hier is de benoeming van ex-VHP’er Dinesh Chotkan tot hoofdcoördinator van OW Saramacca een obstakel voor een groep NDP’ers gelieerd aan DNA-lid Frits Moesafirhoesein. Terwijl een aantal mensen van deze groep wacht op een politieke benoeming, krijgt Chotkan voor hun neus een toppositie. Chotkan is voorgedragen door Robby Malhoe eveneens van NDP Saramacca.
Het is publiek geheim dat Saramacca verdeeld is in een kamp Malhoe en een kamp Moesafirhoesein. Moesafirhoesein presteert door ziekte benedenmaats als DNA-lid. Sinds 2010 is hij al 5 keer opgenomen in het ziekenhuis. Echter, hem vervangen is ook geen voordeel voor de NDP, daar iemand van een andere partij uit de Megacombinatie hem dan opvolgt in Saramacca. Moesafirhoesein mag voorlopig gerust zijn 5 jaren volmaken.

error: Kopiëren mag niet!