Mangroveboekjes voor leerlingen Coronie

Mangroveboekjes voor leerlingen CoronieIn verband met World Wetlands Day heeft dr. Haydi Berrenstein, die in november van het afgelopen jaar is gepromoveerd op een studie naar stress van de parwa in de Noord Coronie Muma, een mangrove awareness boekje gelanceerd in het district Coronie. Het boekje is geschreven voor het algemeen publiek en is een populaire uitgave van het proefschrift van de onderzoekster. Het onderzoek dat door haar in de Noord Coronie Muma is gedaan en de resultaten zijn aan alle voj- en vos-scholieren en leerkrachten in het district Coronie gepresenteerd. De coördinatie van het geheel lag in handen van mw. Loes Doorson, de secretaris Buitendienst van het secretariaat van de districtscommissaris, Ir. Harold Sijlbing. De onderzoekster gaf ook een serie motivatiespeeches. Elk kind en ook de leerkrachten kregen een boek cadeau. De onderzoekster moedigde de kinderen aan om het boek te lezen en om ook anderen te laten lezen. Ze motiveerde hen om hun best te doen op school, zodat ze grote hoogten kunnen bereiken op de maatschappelijke ladder om te kunnen helpen hun district en land op te bouwen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: