Apotheek Karis houdt gezondheids check-up

Tegenwoordig dient de apotheek niet uitsluitend om medicijnen te verstrekken. Kendan International, die zich bezighoudt met medische verzorgingsproducten en al jaren op diverse plekken prikservice aanbiedt, heeft zaterdag een uitgebreide gezondheidscheck in apotheek Karis gehouden. Naast de gebruikelijke metingen van bloeddruk en bloedglucose (suiker) hadden klanten de mogelijkheid hun gewicht en het onderhuidse vetpercentage te checken. Verder is er informatie verstrekt over geschikt schoeisel en over de juiste voetverzorging bij een diabeet. Zoals bekend is overgewicht een heel grote boosdoener in ons land aan het worden, dus is het wenselijk dergelijke metingen aan te bieden aan het publiek. Het belang van voorlichting en gezondheidseducatie wordt steeds meer ingezien in Suriname.
Klanten konden ook informatie krijgen over elektronische sigaretten. Het doel hiervan is dat er minder ongezond gerookt wordt. De hoeveelheid geïnhaleerde nicotine kan hierdoor geleidelijk aan verlaagd worden en wordt er geen rook geïnhaleerd. In sigarettenrook zitten ongeveer 1500 verschillende schadelijke componenten. Door het gebruik van elektronische sigaretten wordt slechts nicotine geïnhaleerd en waterdamp. Tevens is de roker geen last voor de omgeving, die bij gewoon sigarettengebruik wordt blootgesteld aan schadelijke rook. De elektronische sigaret werkt op een batterij die kan worden opgeladen. De nicotineoplossing is te verkrijgen in cartridges, die vastgeschroefd worden op de sigaret. Er zijn ook wegwerp elektronische sigaretten verkrijgbaar. Apotheek Karis is gevestigd aan de Indira Gandhiweg 186.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: