Politiebond helpt woningnood oplossen binnen korps

4 PolitiebondDe politiebond heeft afgelopen zaterdag middels loting 500 eigendomspercelen toegewezen aan haar leden. Bondsvoorzitter Robby Ramjiawan zegt dat zij kozen voor dit model, omdat elke gegadigde een perceel aan de voorzijde wilde. Natuurlijk kon niet een ieder geaccommodeerd worden zoals die wilde, dus besloot de bond om heel transparant de percelen toe te wijzen.
De percelen die de leden van het Korps Politie Suriname toegewezen hebben gekregen, zijn gelegen aan de Vredenburg Serie B te Houttuin. Ramjiawan zegt dat de leden reeds voor een bedrag van ongeveer € 4000 tot € 6000  eigenaar kunnen worden van een eigendomsperceel met de nodige nutsvoorzieningen, zoals licht en water. De bouwkavels worden thans bouwrijp gemaakt. De bond heeft de toezegging gehad van de autoriteiten dat ook de weg verhard zal worden.
De bouwkavels kunnen ook op afbetaling gekocht worden. Er zijn afspraken gemaakt met de lokale banken. Een ieder die voldoet aan de financieringsvoorwaarden, kan tegen een 7% rentefinanciering in aanmerking komen.
Ramjiawan zegt dat er in totaal 800 geregistreerden zijn. In de eerste fase zijn 500 leden in aanmerking gekomen. De tweede fase zal binnen drie weken worden uitgevoerd. De overigen zullen dan hun percelen toegewezen krijgen. De bondsvoorzitter zegt dat de woningnood net als onder de burgers ook onder de politie heel hoog is. ‘De politie behoort ook tot de gemeenschap.’ Dit was aanleiding voor de bond om te komen met een politie woningbouwproject.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: