Lachman hekelt ‘dictatuur’ binnen RGB Nickerie

3 Lachmon hekelt dictatuur binnen RGB nickerieNieuw Suriname-parlementariër Premdew Lachman hekelt de ‘dictatuur’ binnen de dependance van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer in Nickerie. Hij zegt dat hij heeft vernomen dat er een afdeling van dit ministerie op het commissariaat te Nickerie is gehuisvest en dat er al personen in dienst zijn genomen om het werk te doen. ‘We hebben dit alles niet eens officieel gehoord en dat is niet eens erg. Wat wel erg en jammer is, is dat mij is gerapporteerd dat alleen mensen van een bepaalde partij worden geholpen op deze afdeling. Bovendien is er een DNA-lid hier, dat al een tijdje tracht de scepter te zwaaien in Nickerie. Hij wil bepalen wie geholpen zal worden en wie niet. Voor de rest worden stukken van andere personen aan de kant gezegd’, aldus Lachman.
Lachman zegt dat hij deze ontwikkeling heel erg jammer vindt, vooral omdat er in Paramaribo geluiden zijn alsof partijprominenten goed worden geaccommodeerd. ‘Ik hoop niet dat deze ontwikkeling ook te merken is straks in Nickerie’, zegt Lachman. Hij zegt dat hij als arts dagelijks honderden klachten krijgt over deze afdeling in Nickerie. Na de rapportages is Lachman begonnen met het onderzoeken van deze klachten. Hij zegt ook dat hij heeft vernomen dat vele stukken van personen niet eens Paramaribo bereiken, maar dat ze achterblijven op het commissariaat van Nickerie.
Lachman zegt dat de dr- en rr-leden van het commissariaat hem hebben gerapporteerd dat de districtscommissaris van Nickerie nooit aanwezig is bij vergaderingen en bijeenkomsten die worden gehouden door de districtsraad. ‘Ik heb ook begrepen dat er twee jaren ook geen rekenverslagen zijn gegeven over wat er gebeurt op financieel gebied in Nickerie’, aldus Lachman. Hij zegt dat hij deze problemen gaat rapporteren op DNA-niveau.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: