Kabinet president distantieert zich van uitspraken Info Act

Kabinet president distantieert zich van uitspraken Info ActHet kabinet van de president staat niet achter de uitspraken gedaan tijdens de laatste aflevering van het programma Info Act. Middels een persverklaring distantieert het kabinet zich van wat gezegd is in dit programma door presentator tevens perschef van het kabinet, Clifton Limburg, en gast Jan Smeulders. ‘Het kabinet van de president van de Republiek Suriname verklaart hierbij de ontstane situatie naar aanleiding van de laatste aflevering van het programma Info Act, waarin uitspraken zijn gedaan omtrent de journalistiek en journalisten in ons land, te betreuren. Benadrukt moet worden dat deze uitspraken niet behoren tot het beleid van de regering, casi qou de president van de Republiek Suriname’, staat in de verklaring.
In het bewuste programma is Smeulders door Limburg aangekondigd als een mediadeskundige. Smeulders vindt dat journalisten in dienst zijn van de regering. Ze moeten de boodschap van de regering overbrengen naar het volk. Ook vindt hij dat een journalist een hooggeplaatste functionaris niet kan tegenspreken of corrigeren. Limburg liet dit allemaal toe in het voorlichtingsprogramma van het kabinet. De uitspraken van Smeulders veroorzaakte veel ruis binnen de mediawereld. Als eerste reageerde Nita Ramcharan, hoofdredacteur van Starnieuws, op haar website in een column. Daarbij schreef ze dat het dezelfde Limburg was die tijdens de vorig regering president Ronald Venetiaan en Ramdien Sardjoe besprak in zijn programma Waakhond op Sky. Hierna maakten vrijwel alle media Smeulders en Limburg af.
In de verklaring schrijft het kabinet verder dat de regering Bouterse-Ameerali benadrukt voor het recht op vrije meningsuiting en de persvrijheid, zoals vastgesteld in artikel 19 van de Grondwet van de Republiek Suriname te allen tijde te respecteren. De verklaring is getekend door perschef Clifton Limburg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: