Geen verrassingen in competitie LSO

3 LSOEr zijn geen noemenswaardige verrassingen genoteerd in de competitie van de LSO afgelopen weekend. In de Eersteklasse wonnen Vredenburgstar, Eendracht en BKV zoals verwacht hun partij. Wel moest Vredenburgstar een harde noot kraken tegen AS Highwaystar. Met nog 10 minuten te spelen stonden ze met 0-1 achter door een goal van Gangapersad Kedar. Maar laatste verdediger Otmar Hardley zorgde voor de doorbraak bij Vredenburgstar. Met doelpunten in de 80ste en 82ste minuut bracht ‘Otje’ zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. In de 89ste minuut maakte competitietopscorer Iwan Ave de 3-1, waarmee de strijd gestreden was. Het was Ave’s 17de doelpunt dit seizoen. Vredenburgstar staat nu 3 punten achter koploper FC ADO.
Eendracht had een toch wat moeilijke partij tegen SV Welgedacht C. Lorenzo Lamafoe zette Wegledacht C na een mooie combinatie op 1-0. Maar niet eens een minuut hierna maakte Jurgen Pinas de gelijkmaker (1-1). Na een kwartier spelen in de tweede helft scoorde Zusma Doekoe het winnend doelpunt voor Eendracht. Door deze overwinning heeft Eendracht nu 27 punten, 2 minder dan nummer 2 Vredenburgstar. Ze heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.
BKV moet met nog 3 wedstrijden te gaan de strijd aangaan met nummer 4 Jong Jivan Jotie voor een plaats in de top 4. Maar dan moet Jong Jivan Jotie een wel punten laten liggen. Op dit moment heeft BKV een punt minder dan ze. Afgelopen weekend won BKV met 3-2 van Cruzeiro, na een 1-1 ruststand. Karel Belliot opende de score voor Cruzeiro, Orlando Bree maakte gelijk. In de tweede helft bracht Bree, vorig seizoen nog bij Cruzeiro, BKV op 2-1. Gregory MacDonald zette BKV zelfs op 3-1. In de 82ste minuut kwam Cruzeiro op 3-2 via Imro de Kom. In deze wedstrijd waren er ook twee rode kaarten in de eerste helft. Henry Elton (BKV) en Romeo Sulker (Cruzeiro) kregen beiden 2x geel in respectievelijk de 43ste en 44ste minuut.
In de Tweedeklasse zorgde hekkensluiter Jai Jawan bijna voor een verrassing door nummer 4 Jai Hanuman te verslaan. Jonathan Kastiel zette Jai Jawan op 1-0, Manodj Ambika maakte gelijk. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bere Boys stond ook voor tegen koploper Jivan Jotie door een goal van Akash Lala, maar Jules van Halen, Nitesh Jagai en Bisnoedath Koemar maakte dit ongedaan. Jivan Jotie won hierdoor haar 7de wedstrijd oprij.