Apotheek Karis houdt gezondheidscheck

Tegenwoordig dient de apotheek niet uitsluitend om medicijnen te verstrekken.
Kendan International die zich bezig houdt met medische verzorgingsproducten en al jaren op diverse plekken een prikservice aanbiedt, heeft zaterdag een uitgebreide gezondheidscheck in apotheek Karis gehouden.
Naast de gebruikelijke metingen voor bloeddruk en bloedglucose (suiker), hebben klanten de mogelijkheid gehad hun gewicht en onderhuidse vet percentage te checken. Verder is informatie verstrekt over geschikt schoeisel en ook de juiste voetverzorging bij de diabeet.
Zoals bekend is overgewicht een heel grote boosdoener in ons land aan het worden, dus is het wenselijk dergelijke metingen aan te bieden aan het publiek. Het belang van voorlichting en gezondheidseducatie wordt steeds meer ingezien in Suriname.
Ook hebben klanten informatie kunnen krijgen over elektronische sigaretten. Het doel hiervan is dat er minder ongezond gerookt wordt, waarbij de hoeveelheid geïnhaleerde nicotine geleidelijk aan verlaagd kan worden en dat er geen rook wordt geïnhaleerd. In sigarettenrook zitten ongeveer 1500 verschillende schadelijke componenten. Door het gebruik van elektronische sigaretten wordt slechts nicotine geïnhaleerd en waterdamp. Tevens is de roker geen last voor de omgeving, die bij gewoon sigarettengebruik wordt blootgesteld aan schadelijke rook. De elektronische sigaret werkt op een batterij die kan worden opgeladen. De nicotine oplossing is te verkrijgen in cartridges, die vastgeschroefd worden op de sigaret. Ook zijn wegwerp elektronische sigaretten verkrijgbaar.
Apotheek Karis is gevestigd aan de Indira Gandhiweg 186.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: